Långcyklingarnas långcykling?

Jo det finns andra lopp som är längre, tex RAAM, men det finns nog inte något mer berömt långt lopp, eller randoneurlopp, än Paris-Brest-Paris. Kanske på grund av att det är det äldsta? Redan 1891 gick den första upplagan av stapeln.  Fram till 1931 tävlade amatörer och proffs sida vid sida och 1951 var sista året P-B-P var en tävling. Själv just hemkommen från att ha följt Ride of Hope från sidan, ett 1250 km långt 9-dagars lopp, är distansen 1200 km på P-B-P inte främmande, vad som gör det till en riktigt respektingivande utmaning är tidsgränsen på 80, 84 eller 90 timmar beroende på vad man väljer.

Nu 21 – 25 augusti är det dags igen och känner du dig sugen kan jag berätta att loppet är fulltecknat och dessutom bör det tilläggas att du för att få anmäla dig ska ha genomfört en hel Brevet-serie samma år som loppet avgörs. För att öka chanserna att få en av de eftertraktade startplatserna bör du dessutom kört en 100-milare…

Eftersom nästa lopp är om fyra år har du lång tid på dig att träna. Fram tills dess läs mer om P-B-P och randonee-cykling på Hovets hemsida, eller här, eller på den officiella hemsidan.

Velonavia önskar Marie, Kalle, Tommy, Mollo, Tille  och alla andra svenska deltagare lycka till! Har du deras startnummer, ”framenumber” kan du följa dem här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s