Ur askan…

Det ska sägas direkt, att det faktum att den etablerade och anrika cykelklubben inte är intresserad av att ta emot nybörjare och motionärer, inte är annat än ett misslyckande. Kanske är det en tillfällighet eller ett resultat av dålig ”företagskultur”, Svenska Cykelförbundets relation till alla svenskar som cyklar och som inte ser sig som tävlingscyklister kan väl, och har, diskuterats.

 

Desto mer glädjande då att det som ett tecken på ett ökande cykelintresse att man hittar andra sätt när de etablerade fallerar. I hemstaden höll i kväll cykelsällskapet Fenix möte. På agendan var bla frågan om man skulle gå upp i en formell klubb som sektion eller inte. Glädjande var också det stora antalet kvinnor på mötet, 8 av 20! Det var en brokig skara lvg-cyklister och mtb-cyklister, aspirerande tävlingscyklister, ärrade veteraner  och motionsnybörjare som samlats i en konferenslokal i Industrilandskapet. Vad som vi tar med oss är den vilja som lovar gott inför framtiden.

En framtid som ser ljus ut för Norrköpings alla cyklister, vare sig de cyklar på vägen, i skogen, fort, långsamt, kort eller långt…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s