Vakna Annie Lööf och Näringsdepartementet

image

Det är dags att sätta stopp för vad som i motorpress utmålas som fri fart på Sveriges 120-vägar. Bakgrunden är att lagtexten inte hängde med när sju vägsträckor fick höjda hastigheter under 2008…

Så kontakta Näringsdepartementet eller kanske Näringsminister Annie Lööf och se till att lagen ändras

Annonser

2 reaktioner på ”Vakna Annie Lööf och Näringsdepartementet

 1. Jag är rätt besviken på motorjournalisterna som marknadsför det här som att man får köra hur fort man vill – utan konsekvenser. Hastighetsbegränsningar finns ju av ett skäl. Och det är inte för att straffa bilisten.

  Fattar inte motorjournalister varför vi begränsar hastigheter? Är det enda som förhindrar mig från att köra i 150 en skylt med siffrorna ”120” på?

  Om det fanns en lucka i lagtexten som beskrev att en person inte kan dömas för stöld om denne tidigare druckit 1.5 starköl. Ska man då i pressen uppmuntra till att dricka starköl och stjäla?

  ”Du kan inte straffas – Alltså är det här OK!”
  ”Riskfritt!”
  ”Nu har du chansen!”

  Gilla

  1. Klockrent skrivet. Har själv förundrats över denna inställning, inte bara hos viss media utan även bland ”folk i allmänhet”, att så länge man inte riskerar att straffas för det är det ok att bete sig hur oansvarigt och korkat som helst. Ok, nu generaliserar och överdriver jag kanske väl mycket men jag tycker det är förvånansvärt ofta jag träffar på den attityden åtminstone.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s