NAHBS 2012

NAHBS 2011, Austin, Poster

North American Hand-made Bike Show 2012. Har suttit och tittat på bilder från NAHBS 2012. Det var för åttonde gången denna cykelmässa hölls i USA nu i helgen. Har på olika sidor sett många fantastiska cykelbyggen, men även många, i mina ögon, alldeles överkonstruerade och hemska skapelser. I bland känns det som man gör lösningar med för att visa på sitt egna tekniska kunnande, snarare än för att förbättra funktionen. Så en cykel med ett helt vansinnigt svängt topprör, ja inte nedåt då, utan uppåt! Hålls med fördel undan familjejuvelerna!! Som sagt internet är fullt av bilder på mer eller mindre lyckade cykelbyggen från dessa i cykelsammanhang små tillverkarna. Kolla exempelvis på Flickr!

City bike by Alternative Needs Transportation. (c): urbanvelo.org

En av mina favoriter är denna från ANT, Alternative Needs Transportation, remdrift, om än med några år på nacken, verkar vara på stark frammarsch. Får se när det slår i genom hos den lokala cykelhandlaren? En som var på NAHBS var Simona på Bavabici, vi får se vad för spännande godbitar hon tar med sig därifrån?

 

Annonser

2 reaktioner på ”NAHBS 2012

  1. Många godbitar! Håller med att många bygge är överarbetade men det är lite det som är NAHBS, ett show av vad man kan göra. På Eurovike första fråga man får är om man har ett visitkort, sen pratas det om prislistor. Här första fråga var ”vad har du för cykel” , det värmde mitt hjärta!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s