Titti testar: Gamla Enskede Lådcyklar

Det ökande intresset för fraktcyklar i olika former är mycket glädjande. Kanske kan fler få upp ögonen för dessa cyklingens kombibilar och inse att man inte behöver ett bensinslukande monster för allt man ska göra. Kanske kan vi göra som Danmark där var sjätte barnfamilj har en fraktcykel. Har man två eller fler barn är det var fjärde.

I går provcyklade den miljöintresserade textmakaren, hundägaren och Linköpingsbon Titti fraktcyklar från Gamla Enskede Lådcyklar

Foto: Måns Andersson http://www.ladcyklar.se

Efter ett besök på Enskede Gamla Lådcyklar är jag såld. Eller rättare sagt, Måns Andersson, som förestår verksamheten, lär få en cykel såld. En lång en, med låda på mitten för hund och packning. Kvicken, heter modellen. Jag som trodde att vi ville ha en trehjuling med låda fram, av klassiskt Christiania-snitt … Provade den också men tyckte den var läskig. Svårt att svänga, luta sig och allt det där. Dessutom är själva lådan för stor för våra behov. Självklart går det snabbt att vänja sig vid en sådan cykel också och den är säkert perfekt för familjer med små barn men oss passar den inte. Näe, blir det något så blir det den där långa. Inte den längsta, men den långa. Med lagomlådan. Kvicken.

Foto: Måns Andersson http://www.ladcyklar.se

Även den var förstås annorlunda att cykla på, med framhjulet så långt i förväg, men den förstod jag mig bättre på. Kanske har det med mina erfarenheter som ryttare att göra? Hästars styrning sitter ju liksom också långt fram … Extra plus för den otroliga stabiliteten när cykeln är parkerad. Hunden kommer antagligen att lära sig hoppa i och ur själv. Välta cykeln klarar hon inte. Åk dit och provcykla om du har chansen. Garanterat kul på hjul!
/Titti Knutsson

Velonavia har skrivit om fraktcyklar tidigare

Annonser

3 reaktioner på ”Titti testar: Gamla Enskede Lådcyklar

  1. Coola cyklar och jag tror att väldigt många inne i städerna kan sälja bilen och köpa en sådan här cykel och klara sig väldigt väldigt bra.

    Sen vet jag inte om man kan ersätta alla behov…. Att åka till badhuset med 2 barn från Åby/Jursla är ju en utmaning med en sådan cykel eller kommunalt för den delen på helgen tex.

    Veckohandla med en sådan cykel är också en utmaning….. med barnen i också…. T.o.r Ingelsta med 2 barn och 4 kassar mat…..
    Men många behov och för många demografiska grupper är detta nog en möjlighet !!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s