Sanningen svider eller tröttsamt trams?

Cykling! Eller cykling?

Fick under gårdagen en del kritik för den väg som Velonavia har, som de menar, tagit. Att det var bättre med rena(!) cykelinlägg, att kritik mot bland annat massbilism och skräckpropaganda är tröttsamt! Vet inte om och hur det kommer påverka Velonavias fortsatta färd men vill påminna om ”programförklaringen” som skrevs till det första inlägget december 2010:

VelonaviaVelo, fr. franskans vélo, cykel. Nav är ursprungligen den centrala delen av hjulet. Idag används även nav i betydelsen centralpunkt, t.ex. i nätverk av olika slag. Velonavia, leker lite med ordet Scandinavia, och anspelar på en fiktiv plats . En plats, en punkt med cykeln i centrum. Svenska akademien, har ett valspråk; ”Snille och smak”, Velonavias skulle kunna vara ”Nytta och Nöje”.  Jag kommer skriva om cykling i stort, men kanske oftare om cykelbana, än om tävlingsbana, kanske oftare om croissanter, än om energikakor, kanske oftare, men inte alltid…

Annonser

7 reaktioner på ”Sanningen svider eller tröttsamt trams?

 1. Jag är mycket tacksam för att du är en av dom som, ur mitt perspektiv, på ett ansvarsfullt men ändå med spets höjer nivån på diskussionen om cykeln som färdsätt och del i vår trafikkultur. Fortsätt gärna som du gör!

  Gilla

 2. I vilket forum påverkar man bilismen bäst? Jag tror inte att cykelrelaterade sidor har bästa effekten. Ungefär som att prata religion i kyrkan. Konstruktiva förslag i motortidningar och/eller affärstidningar som läses av trendskapare är kanske ett alternativ.. Risken med för mycket synpunkter bland cyklister som redan är frälsta kan bli att vi bara ser problem. Kommer ihåg kvinnorörelserna på 70-talet som tex rödstrumporna, klubb 8 m,m. Ur mitt perspektiv i norra Skåne o Blekinge syns en stor förbättring bland kommuner hur man skall förbättra det för cyklister. Sen äger vi cyklister bara cykeln och inte trottoarer,vägar och skogsstigar.

  Gilla

  1. Tommy, det handlar inte om antingen eller. Ett forum som detta kanske vänder sig i första hand till ”redan frälsta” men det ger oss stöd och en bra känsla för vad våra likar tänker. Detta gör att det är lättare att gå ut i andra sammanhang och driva diskussionen vidare där.

   Gilla

 3. Jag tror inte att, bara för att jag gillar cykel, alla gånger varit medveten om problemen med bilismen. Jag tycker att din blogg (och Twitter) är en väckarklocka på många sätt och vis. Att föra viktiga diskussioner handlar mer om att få opponenten att tänka till än att prompt hävda sin rätt, enligt mig och det tycker jag att du verkar lyckas bra med. Vissa saker behöver tid att mogna och jag hoppas att vi om några år kan säga att Velonavia faktiskt var lite före sin tid…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s