Omvänd mässrapport!

Hade tyvärr inte möjligheten att besöka helgens cykelmässa i Kista; Bike Expo. Så istället för ett inlägg fullt av bilder på härliga människor, cyklar och prylar så gör jag omvänt; jag ställer frågan till Er: vad vad hetast på mässan, vilken cykel var snyggast respektive fulast, vilka prylar måste man ha och vissa känns helt onödiga?

Annonser

2 reaktioner på ”Omvänd mässrapport!

 1. Jag var på cykelmässan i söndags. Dom riktigt intressanta föreläsningarna var på lördagen (kent johansson mfl.)

  Jag vet inte om jag hade helt fel förväntningar (första cykelmässan för mig) men det var väldigt mycket sport och kolfiber och väldigt lite om cykling som transportmedel.

  Bianchi var där men jag hittade inte deras cykelkostym. Dom hade däremot ett antal kolfiber-racers uppställda. Det fanns en blogghörna där ”stora namn” inom bloggospfären fanns representerade. Tyvärr kunde cycleville inte delta och lämnade förhinder.

  Det mesta man såg på mässan var inte till salu. Och det som var till salu var mest sportprylar – tyvärr. Jag hade hoppats på att kanske få handla lite Rapha till mässpriser men det fanns bara tights, cykelbyxor, vindvästar och liknande.

  Det fanns elcyklar från ecoride (hur det nu är mer eco att ha en elcykel än att ha en ”vanlig” cykel). Dom fick man provåka om man ville. Dom hade inte så mycket besökare kan jag tycka.

  Cargobikes hade en monter med lastcyklar. Det var häftigt att se. Trehjuliga christiania cyklar såldes för 10k. Om det var mässpriser eller inte vet jag inte men det var ett bra pris för en lastcykel!

  För mig var mässan en besvikelse. Kommer nog inte lägga ner runt tusen kronor på att ta mig dit och hem med sambon igen. Nöjer mig med att leta extrapriser på nätet istället.

  Sett ur ett sportperspektiv var det ett mecka! Det fanns representanter för flera motionslopp (skandis, vättern, cykelvasan etc.) och massor av häftiga 2013-modeller av cyklar. Det fanns lite show där man kunde hitta en person som stod i en balja vatten för att visa hur förträffliga sealskin-strumporna var. Man fick prova en sealskin handske och doppa i vatten för att själv känna hur bra vattentätheten är.

  Halva mässlokalen var avsatt för att provcykla och det fanns en barnhörna där barn fick prova cyklar. Vuxna män var dock i förkrossande majoritet – tyvärr. Många sprang omkring i cykelkläder komplett med cykelbyxor.

  Summa summarum: En mässa med inriktning på var cyklingen befinner sig i Sverige. Som sport och fritidssysselsättning och inte som en del av vardagen. Fylld med män i sina bästa år (lite hår – mycket fritid). Häftiga prylar som fyller massor av märkliga behov.

  Det är ingens fel. Vi har bara mycket jobb framför oss att få cyklingen till något annat än en sport.

  Bildkommentar. Här ser vi att även på cykelmässan är bilen representerad.

  Gilla

  1. Tack Patrick för en utförlig rapport. Den bilden du beskriver stämmer väl med mina erfarenheter från tidigare mässor. Cykelsport och prylar för cykelsportMÄNniskor är det som gäller.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s