Östgötatrafiken har spårat ur…

…i alla fall om man ska se till denna nya reklamfilm. Vi ser ett par på pendeln, kvinnan frågar mannen hur det skulle se ut vi inte hade någon kollektivtrafik. Bilden de ser är sig själva på en cykel, där de försöker arbeta på en dator i snålblåst. Det är här jag tycker att Östgötatrafiken och Jerhammar reklambyrå, som gjort filmen, spårar ur. Det är väl inte så en verklighet ser ut? Lika lite som, hoppas jag i alla fall, att bilister sitter och surfar när de kör, lika lite gör pendelcyklisten det?

Danmark ligger före

Faktum är snarare att Östgötatrafiken skulle vända sig just till cyklister och i större utsträckning än idag välkomna dem till kollektivtrafiken. På landsortsbussar är det förvisso, i mån av plats, tillåtet att ta med cykeln. På pendeltågen är det stopp. Det går i vissa delar av landet och i Danmark, varför inte här i Östergötland? Jag är till och med övertygad om att pendeltågen skulle få fler resande om det var möjligt att ta cykeln med sig på tåget och fortsätta resan för egen kraft när man kommit till sin destination.

Annonser

2 reaktioner på ”Östgötatrafiken har spårat ur…

  1. Ja det var ganska osmart reklam. Det är ju jättebra för Östgötatrafiken om fler cyklar till tåget. Cyklar kräver mindre parkeringsyta än bilar vid stationerna, och det är billigare för Östgötatrafiken om folk cyklar själva till tåget istället för att åka med deras subventionerade anslutningsbussar. För korta resor är cykel dessutom snabbare än kollektivtrafiken.

    I Nederländerna kommer 40% av tågresenärerna till stationen med cykel!

    Nederländerna: 40% cyklar till tåget. Ecoprofile

    Gilla

  2. Skulle vara intressant att få veta hur många av dem på Jerhammar som gjort reklamen som själva använder kollektivtrafiken. Kanske fördumsfullt men jag skulle bli förvånad om det ens är en av dem, annat än undantagsvis då!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s