Farbror Blå om fortkörning

Håll hastigheten annars tar polisen dig!

Velonavia tog kontakt med Polisen i Norrköping för att reda ut ”bötesfällan” på Urbergsgatan. Bo Nordin på Trafikenheten berättar;

”Jag har tittat på hur många tillfällen som det varit hastighetskontroll på Urbergsgatan. Från den 1 januari fram till den 14 februari har det varit två kontroller med laserhastighetsmätare. Sammanlagd tid ca 2 timmar och då har det rapporterats 9 st överträdelser på mellan 11 till 17 km/tim över hastighetsgränsen, 30 km/tim. Jag kan inte se hur gamla dessa förare var.

Under perioden 1 januari 2013 till 14 februari 2013, har det i Norrköping skrivits drygt 900 ordningsbot för hastighetsöverträdelse. Samtliga åldersgrupper har ökat sedan samma period år 2012, ungefär lika mycket. Det är endast den äldsta gruppen över 81 år som ökat mest, men där är det så få som rapporterats så siffrorna kan vara lite missvisande.

De här siffrorna gäller för hela Norrköping och inte enbart för Urbergsgatan.”

Så det verkar som de äldre bilförarna är precis lika bra eller dåliga som alla andra med att följa hastighetsbegränsningen, även efter omskyltning…

UPPDATERAT 25/2 Tydligen är inte Urbergsgatan vare sig bättre eller sämre, som Åke antyder, enligt polisen; ”Urbergsgatan är inte värre än andra liknande gator.” – Bo Nordin, Trafikenheten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s