Snygga (finska) cyklar: Pelago

Pelago Bicycles

Tervetuloa Velonavias suomalainen sivusto! Det är kanske dags att öppna en finsk filial av Velonavia? I alla fall om grannarna i öst tänker fortsätta ta fram så här snygga cyklar.

Till listan med Tunturi, Helkama och Helkamas roliga Jopo kan vi nu lägga Pelago Bicycles. Raka rör, inga konstiga geometrier, avskalad eller nästan frånvarande grafik och snygga muffade ramar i 4130-stål är vad det hela handlar om. Och till skillnad från vissa tillverkare som hänger på ”retro-trenden”, så har Pelago ramar i storlekar från 50-63 centimeter. Även för en fullvuxen Velonavisk medborgare…

Speciellt trevlig verkar Stavanger-serien vara: från den nioväxlade Stavanger 365 med lite mer avslappnad, upprät sittposition till Stavanger Disc, redo för daglig pendling eller sommarens långcykling.

Stavanger 365 Disc

Pelago vann i höstas pris för bästa ”urban”-cykel vid ISPO och av det man kan se, så det ett välförtjänt pris. Cyklarna är välspecade till ett i mina ögon konkurrensmässigt pris och med 10-års garanti på ramarna borgar det för kvalitet. Leverans av 2013-års modeller ska börja i slutet av mars och enligt hemsidan så  representeras Pelago i Sverige av Childstore. Vi får se om några Pelago hittar hit?

Annonser

En reaktion på ”Snygga (finska) cyklar: Pelago

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s