Sagan om Peter och våren

Frågan är om det för tredje året i rad ska bli australiensisk seger nu när våren, eller la Primavera, som Milano-San Remo, den första av vårklassikerna, också kallas, står för dörren? Riche Porte vann totalt i Frankrike och Matthew Goss har vunnit etapp i Italien.

Så har då äntligen cykelsäsongen startat på riktigt i och med att proffscirkusen tagit sig ”hem” till Europa. I helgen avgjordes Paris – Nice och senare i dag är det dags för den sista etappen av Tirreno – Adriatico. Med de två första etapploppen för säsongen avgjorda är det dags för vårklassikerna, dessa legendariska endagslopp, att ta vid. Först ut är också den längsta och även om de avslutande backarna Poggio och Cipressa sätter stora krav på cyklisternas klättrings förmåga så har det de senaste åren trots allt varit cyklister med goda spurtegenskaper som vunnit.

Under vintern har hen väl kunnat ställa sig frågan, om det i kölvattnet från Armstarks fall från tronen och fortsatta avslöjanden från Operacion Puerto, kunnats skönja ett avsvalnande cykelintresse. Jag kan inte tycka det. Det pratas cykelsport i sociala medier och bland cykelspekultanter i den lokala cykelaffären och sommarens motionslopp fylls med cyklister.

Ett namn som med rätta diskuteras är den så duktige slovaken Peter Sagan. Segrar i Oman har han nu följt upp med imponerande cykling och två etappvinster i Tirreno –  Adriatico. Är den spelande typen ger Peter över och vill man öka upp spänningen i tv-soffan så är Peter Sagan mycket spelad och ger ganska låga odds, den storfavorit han nu är. Vill man däremot få lite mer tillbaka på de satsade slantarna så är Velonavias tips fjolårssegraren Simon Gerrans. Det enda orosmolnet är att han kände sig krasslig och drog sig ur Paris-Nice i fredags.

Kvart över fyra på söndag eftermiddag så drar Eurosports sändningar i gång.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s