Skärp Er, Norrlöpings tidningar!!!

nu får Ni väl skärpa Er Norrköpings Tidningar? Vad blir nästa rubrik? Så här många dagisplatser eller så här mycket fikabröd för ”våra svenska pensionärer” kostade skyltkaoset!

Till att börja med; vem myntade begreppet skyltkaos? Varför ger Ni det berättigande och innebörd genom att åter och åter igen använda det? Ni är ju på det sättet med och eldar upp en opinion. ”Ja men tidningen skriver att det är ett skyltkaos, då måste det vara så”.

Givetvis är det en kostnad förknippad med omskyltningen. Det är även oerhörda kostnader som står på spel på grund av dålig trafiksäkerhet, dålig miljö och dålig efterlevnad av trafikregler och hastigheter. Ställer man sedan kostnaden för revideringen av hastigheterna mot de kostnader för samhället i form av sjukvård och sjukskrivning och det mänskliga lidande som nu kan undvikas då antalet olyckor nu är rekordlåga, så är det väl investerade pengar. Den här sortens rubriksättning och ”journalistik” hör hemma i kvällstabloider. Men Ni hoppas väl sälja några lösnummer och är väl rädda om Era reklamintäckter från bilbranschen!?

UPPDATERAT 24 april!

Så här svarar NT;

Hej!

Tack för ditt mejl. Anders Nilsson är inte på plats idag, det är därför jag svarar i hans ställe.

Jag tycker att dagens artikel om hastighetsöversynen i Norrköping speglar det du efterlyser. Kostnaden för skyltarna har, åtminstone som det ser ut fram till idag, en vinst i trafikskadeläget. Men de nya skyltarna har utan tvekan väckt mycket debatt, både bland politiker i kommunfullmäktige och andra norrköpingsbor. Det är vår uppgift att spegla båda sidor i den debatten, vilket jag tycker vi gjort både på nyhets- och insändarplats.

Jag är övertygad om att våra läsare, precis som du, tar till sig mer än bara rubrikorden och bildar sig en egen uppfattning i frågan, utifrån de fakta och synpunkter vi lyfter fram.

Med vänlig hälsning
Petra Wetterström
Redaktionschef
Norrköpings Tidningar
 

Frågan är om tidningen hade valt att ta ”ena” sidans benämning av en företeelse, i detta fall ”skyltkaos”, i rubriken om det till exempel hade gällt etnicitet eller sexualitet?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s