Mera matte!

Ur Norrköpings tidningar 14 maj

För snart en månad sedan påstod en läsare i lokaltidningen att sänkta hastigheter hade ett stort antal negativa följder. Velonavia försökte reda ut begreppen och svarade den gode Lars Hansson både  på blogggen och i tidningen.

I dag är Lars tillbaka med en insändare där han åter hävdar att sänkta hastigheter ger dubbla antalet bilar.  Läs och döm själva. Jag återkommer med min åsikt…

Annonser

3 reaktioner på ”Mera matte!

  1. Snubben är helt veck, tror inte han inser att medelhastigheten i stadstrafik är långt under 50.. att dessutom påstå att ärenden tar dubbelt så lång tid med halverad hastighet visar ju på total avsaknad av intelligens och perspektiv. Herrn kanske inte kör bil så mycket i staden?

    Gilla

  2. Satt och kollade runt lite på statistik om rödljuskörande cyklister. Det var en ställe i Stockholm där man hade ändrat rödljusintervallena så att den var cykelanpassade, runt 20km/h istället för 41km/h.

    Rödljuskörande cyklister minskade ifrån 70 till 10% och även för bilarna så gick det fortare att ta sig den sträckan när man hade ändrat intervalltiderna.

    Så i min lilla tröga skalle så kommer bilarna fortare fram och eftersom det går fortare så kan ju inte det bli dubelt så många bilar?… jag är förvirrad… 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s