Trafikkaos vid sonens skola!

Nedan följer ett öppet brev som jag i dag skickade till kommunens utbildningskontor, tekniska kontor, stadsbyggnadskontor, Polismyndigheten, vägföreningen och vissa utvalda politiker. Jag kan inte stillasittande se på hur trafikmiljön är vid sonens skola

Åby 17 maj 2013

Hej igen!
Väl medveten om att det pågår arbete för att förbättra trafiksituationen vid sidan av arbetet med den nya skolan vill jag bara uppmärksamma Er på hur det ser ut en vanlig torsdagseftermiddag när skolan slutar. Tilläggas bör att detta var inte en speciellt hektisk eftermiddag utan ganska normal.

Första bilden visar hur 3 bilar parkerat halvvägs upp på trottoaren och på så sätt effektivt förhindrar nyttjandet av denna. På väg ur bilder är ett äldre par varav mannen
går med käpp. På väg i bilden är en mamma med barnvagn och ett lite större barn som går. Några minuter senare fylls trottoaren av barn som går, hämtar cyklar mm mm

Andra bilden visar hur en BMW straxt efter ställer sig ,även den, på trottoaren närmare skolgrinden och övergångstället. Det är väl parkeringsförbud på gatan  och dessutom stoppförbud 10 meter innan ett övergångställe? Inte riktigt säker på hur föraren tänkte att hen hellre undviker att störa andra bilister än fotgängare?

Även om jag och andra är tacksamma för att arbete pågår för att förändra infrastrukturen runt skolan, så är det ju enbart ett sätt att lindra symptomen. Orsaken till att det ser ut som det gör är att allt för många kör sina barn till skolan. Det gäller även boende enbart några hundra meter från skolan.

Frågan är vad Ni kommer att göra förutom att underlätta ett fortsatt skjutsande? Vad Ni kommer att göra förutom att förbättra infrastrukturen för bilister, vilket i sin tur leder till mer trafik. Läs på om begreppet inducerad trafik?

Vad kommer göras i form av upplysning, information och utbildning, inte bara till föräldrarna till barnen vid Åbymoskolan? Detta är ett fenomen vid kommunens alla skolor.

Magnus, förälder vid Åbymoskolan

Annonser

3 reaktioner på ”Trafikkaos vid sonens skola!

  1. Kan tilläggas att bilarna bakom BMW:n har parkerat mot färdriktningen. Aja baja… Flera fel blir inte ett rätt. 🙂

    Det som är så bedrövande är att en stor del av biltrafiken ofta består av föräldrar som valt bilen eftersom de tycker att det är för farligt att gå/cykla.

    Gilla

  2. Tycker man borde mobilisera x antal bärgningsbilar och helt enkelt bärga bort bilarna därifrån en eftermiddag. Ett par poliser kan sedan stå och ta emot föräldrarna och förklara hur gällande lag fungerar och att hinder för trafiken avlägsnas. Borde vara ren vinstaffär, och har nog också skrämseleffekt och minskar därmed problemet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s