Cykelhelg i Norrköping!

image

Det känns mycket glädjande som om Norrköping är på rätt väg.

Tittar man tillbaka 10-15 år så kunde man inte riktigt ana denna utveckling. Förutom alla som väljer cykeln som transportmedel är det även allt fler som cyklar för motionens skull. Kring millenieskiftet var man glad om man fick se en annan cyklist spår i skogen. I morgon kör flera hundra Kolmårdsbiken ute vid Sörsjöns fina skogar.

image

Men det är en massa cykling även idag. Till att börja med är det Cykla Norrköping-dagen. Från kl 10 till 15 vid C:a Torget. Cykeluppvisning, tipspomenad på cykel och Polisens cykelauktion är något av det som står på programmet.

image

För snart en timme sedan så började denna späckade cykelhelg med starten av Ultimata Kolmården, en 9-timmars solo-multisport tävling. Just nu så paddlar de den så kallade ”världsmästar-rundan”, ~25 km paddling, innan de hoppar på sina mountainbikes och ”alternativa Finnmarksturen”, en mtb-slunga jag ursprungliden ritade in som alternativ till att åka en massa grusväg i Dalarna. Istället är det 3 – 4 timmars utmanande stigcykling i bästa Kolmårdsskog.Dagen avslutas med orientering.

Tre roliga cykelevenemang en helg i maj. Det kunde man bra drömma om…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s