Arbetsgivare! Borde Ni ta bort bilparkeringarna?

Det faktum att skolbarn som går och cyklar till skolan presterar bättre än sina klasskamrater som åker bil har fått mig att fundera.

Kanske är det något som går att överföra även  på vuxna. Det är redan ett känt faktum att stora delar av Sveriges vuxna lider av vällevnadens baksida i form av övervikt och hjärt- och kärlsjukdomar. Det är även så att för väldigt många skulle en daglig aktiv transport ge den motion som behövs. För arbetsgivaren finns det många förtjänster i form av anställda i bättre fysisk kondition och bättre mental hälsa.  Det i sin tur skulle leda till färre sjukdagar och bättre prestationer. Läs mer om hälsofördelar med cykling. Kanske ska vi införa ett system liknande det brittiska Cyclescheme med subventioner på cyklar som används för dagliga transporter. Vi subventionerar ju redan friskvård. Är det läge att omfatta cykelinköp i denna?

Som avslutning så ställer jag en fråga till alla som tar bilen till jobbet; förmånsbeskattar du din parkeringsplats? För du tar väl upp parkeringsplatsen i självdeklarationen som förmån om du står gratis eller till reducerat pris?

Annonser

2 reaktioner på ”Arbetsgivare! Borde Ni ta bort bilparkeringarna?

  1. Intressant. Förmånsbeskattningen av p-plats tog lönekontoret automatiskt hand om, så visst blev den beskattad. Desto värre att p-huset inte klarade kajak på biltaket. Min dröm/framtidsscenario är att kunna paddla till och från jobbet – har engelsmännen något scheme för det också? Vore ju kul att ha som förebild isf.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s