Domen: Kayoba cykel- och shoppingkärra

430 kronor senare…

OK, vi tar de mindre bra sakerna först! Kanske är det bara mitt exemplar, men den knapp med vilken hen reglerar ”kopplings-armen” har en förmåga att lossna. Ännu inte så att den försvunnit men ändå. Sedan kan jag önska att själva kopplingen gjordes om, både utseendemässigt men även funktionsmässigt. Väska på vagnen rymmer dryga 30 liter. Det motsvarar ungefär en papperkasse. Det innebär att det trots allt är en något begränsad lastförmåga.

Detta ska ställas i relation till det rimliga priset på 800 kronor. Ja hen får vad hen betalar för

På väg…

kanske någon säger? Kan tycka att det är ett elitistiskt och snobbigt synsätt. Ungefär som att avfärda alla som cyklar på ”Biltema”-cyklar. Det kan finnas många skäl till att man inte lägger 3000 på en cykelkärra eller 15000 på en cykel, och i  min bok är alla som cyklar värda uppskattning; Yosemite eller Colnago!

Är du intresserad av att göra fler ärenden med hjälp av cykeln bor i ett litet hushåll, eller inte har något emot flera resor till affären, så tycker jag du ska titta närmare på Kayobas cykel- och shoppingvagn!

Slutbetyg:

 

 

+ känslan av frihet när man cyklar från bilkön vid stormarknaden

+ priset

– frågetecken kring byggkvalitet

Läs även;

http://velonavia.outsideonline.se/2013/05/25/alternativ-till-fraktcykel/

http://velonavia.outsideonline.se/2013/06/04/koppleri-kayoba-testen-fortsatter/

http://velonavia.outsideonline.se/2013/06/12/test-kayoba-cykel-och-shoppingkarra/

Disclaimer! Velonavia har inte fått någon ersättning för testen. Inte heller har någon annan form av överrenskommelse gjorts som kan påverka Velonavia omdöme. Efter utfört test doneras vagnen till välgörande ändamål.
Annonser

3 reaktioner på ”Domen: Kayoba cykel- och shoppingkärra

  1. Inte just den där, men den typen av cykelkärra är väl för många urtypen av cykelkärra. Drog liknande och hämtade mjölk barndoms somrar på landet. Hittar man, eller tillverkar, passande regnskydd för lådan kan jag absolut tänka mig att det är ett bra alternativ. Verkar dock vara samma typ av koppling på den vagnen som den som jag testade. Med en kapacitet på 80 kg så skulle jag inte sätta den vare sig på en lättvikts-sadelsstolpe eller på fin cykeln. Men det sagt så tror jag absolut att en 800 :- vagn kan fungera som en inköpskompis

   Gilla

 1. Burley Travoy heter en utmärkt kärra med samma upplägg, men med supersmidigt och riktigt bra fäste som hjälper till att stabilisera kärran – den märks knappt bakom cykeln faktiskt! Kärran är dyr (köpte den begagnad), men det finns reservdelar till den, så man kanske kan köpa bara fästet och gummidelen som sitter i kärran och fixa fast det på en Kayoba eller liknande? 36$ för båda på Burleys egen websida:

  http://www.trollkarran.se/product/burley-travoy—leveranstid-ca-2-veckor
  http://www.burley.com/page_10060/travoy-flex-connector
  http://www.burley.com/page_164_23/travoy-hitch

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s