Ny svenskutvecklad effektmätare

Swedish Adrenaline är ett företag i Halmstad som just nu utvecklar en effektmätare för cykling. Effektmätaren ska placeras i pedalerna och ge omedelbar feedback på kraften i både höger och vänster pedal. Antingen via en ANT+ eller en Bluetooth Smart ™ cykeldator.  Och detta till ett konkurrensmässigt bra pris. Från pressmeddelandet läser vi vidare;

”Effektmätning är stort inom framförallt landsvägscykling och triathlon. Det är ett sätt att mäta sin prestation, utöver t.ex. puls, hastighet och kadens. Problemet är att dagens effektmätare är för dyra och för komplicerade för motionären, något som Swedish Adrenaline har lösningen på.
– Vår effektmätare bygger på en unik teknologi som både är stabilare och smidigare att hantera än de effektmätare som finns på marknaden idag, säger Pelle Viberg, teknisk chef och VD på Swedish Adrenaline.
Den svenska effektmätaren, som når marknaden under 2014, är inbyggd i ett par pedaler. Det gör den lätt att montera och använda. Att den dessutom blir betydligt billigare än befintliga effektmätare gör att Swedish Adrenaline hoppas kunna nå ut även till motionärerna, inte bara till eliten.”

För de som är intresserade och har vägarna förbi SM-veckan i Halmstad så finns Swedish Adrenaline på plats på Stora Torget!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s