Varför den så låga ambitionen Norrköping?

Just nu pågår den Europeiska Trafikantveckan eller European Mobility Week. Över 2000 städer i Europa och runt om i världen deltar. Här i Norrköping verkar ambitionen vara lägre än någonsin; en bil står på Hamnbron och uppmanar bilister att ge bilen semester på söndag. Dessutom är veckan fylld av (ironi) programpunkter;

  • I stan utan min bil- logotyp för europeiska trafikantveckan

    Lycka, konsumtion och vardagligt resande” – Föreläsning med Lars E Olsson den 18 september, 18.30 -19.30 Cnema, BirollenVad är lycka? I föredraget beskrivs vad lycka är enligt forskningen. Den senaste forskningen kring samband mellan vardagligt resande, konsumtion och välbefinnande används för att illustrera betydelsen av det vardagliga livet för människors lycka.

  • Utdelning av reflexer 19 september, 7.30 – 8.30 Norrköpings resecentrum En uppmuntran till alla som går, cyklar eller åker kollektivt!
  • Hållbart resande – Information och rådgivning den 20 september, 13.00 -16.00 Skvallertorget, Kungsgatan

    Norrköpings kommun finns på plats på Skvallertorget, Kungsgatan. Kom och prata hållbart resande och om stadens lufttillstånd med oss! Här kan du testa elcyklar, vinna fina priser eller varför inte samtala med miljö-kommunalrådet? (Velonavia kommer vara på plats vid Skvallertorget)

Varför denna låga ambition? Saknas det ideer? Saknas det ekonomiska medel? Saknas det politisk vilja och intresse? Årets tema för European Mobility Week är Clean air – It´s your move! Det måste finnas aktiviteter, lösningar och programpunkter som skulle kunna kopplas till det. Som visar att det är våra val som avgör! Vid Obamas Stockholmsbesök visade att Stockholmsluften blev dramatiskt bättre efter en dags avspärrning. Vem hade anat det? Varför inte under hela Trafikantveckan erbjuda gratis lokaltrafik? European Mobility Week´s hemsida och Facebooksida är fulla av ideer om Ni saknar egna. Frukost till cyklister? Ja det bjöd man på i Wroclaw, Polen. Här får vi en reflex. Den vanliga pekpinnen om att bär reflex annars blir du påkörd!

Hoppas det här är ett mellanår Norrköping. Hoppas att vi kan bättre nästa år!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s