Cykelstaden Norrköping. En granskning del 5. NCC skyltar inte med kompetens!

Just nu så förbättras, förhoppningsvis, gång- och cykelbanor längs ”riksvägen”, E4:ans gamla dragning genom staden. Frågan jag ställer mig är hur mycket sämre ska vi tillåta att det blir under själva arbetet?

Titta på bilden. Den visar g/c-banan på ”Hagasidan”, nedanför skolan i riktning söderut. Jag passerade där i fredags. Ser ni skylten där borta? Ja där 100 meter längre bort som hänvisar till andra sidan.

Ja den här skylten alltså. I dag stod den förvisso i g/c-banans längdsrikting, men ändå. Kanske var de färdiga på denna sida och då vänt undan den? Man kan dock undra varför i allsin dar, de inte flyttade över den till ”Marielunds/Beckershovs-sidan”? Där pågick arbetet förfullt, med uppgrävs asfalt och traktorer…

Och snälla NCC, ställ skylten där man har en bra möjlighet att välja alternativ väg och inte som i fredags gå eller cykla hundratalet meter och upptäcka att det är avstängt. Hur många valde inte då att springa eller gå över riksvägen då?

NCC´s skyltning utmed ”Riksvägen” borde ha förberett mig på vad jag senare skulle se. Om det någonsin finns en ”epic-fail” bland cykelbanor och entreprenörer så har vi nog en vinnare här;

Utmed Gustaf Franzéns gata i Klockaretorpet. Ja, jag skriver Klockaretorpet, kommunens försök att ”pimpa” det namnet angränsande bostadsområdet till Kneippen Syd är bara larvigt. Gång- och cykelbanan som möter en avstängning på grund av husbygge. Gående hänvisas till andra sidan.  Inget konstigt i det!

Om det nu inte vore för att det på andra sidan ser ut så här; ”Gående hänvisas till andra sidan”!! Ähh? Men? Var? Hur? Jo det finns visst en pil i anslutning till skylten som pekar åt höger. Men det är väl inte andra sidan? Eller?

Det är dags för Norrköpings kommun att ställa krav på entreprenörer att de behandlar alla trafikantgrupper på samma sätt! Att hänvisningar sätts upp på ett genomtänkt sätt och inte som idag bara för att de måste. Hade bilister accepterat att på en huvudled plötsligt möta en återvändsgränds-skylt? Knappast! Men som cyklist utmed ”Riksvägen” gjorde man det.

Skäms NCC! Skäms Norrköpings kommun!

Annonser

2 reaktioner på ”Cykelstaden Norrköping. En granskning del 5. NCC skyltar inte med kompetens!

  1. Ett tips i din granskning, ta en sväng förbi Vägträffen och titta på den tydliga omledningen av cykelbanan under fjärrvärmearbetet… Inga hänvisningar för cyklister över huvudtaget där.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s