Kom och cykla mellan Finspång och Norrköping

Uppdaterat 29/11-13!! Jag fick för några dagar sedan ett svar från Finspångs kommuns samhällsbyggnadschef Jan-Erik Heintze (se nedan). Däremot har jag inte fått det utlovade svaret från Trafikverket;

”Hej Magnus

Tack för dina synpunkter, vilka jag har full förståelse för.

Finspångs kommun hade i fredags ett möte med Trafikverket där vi bl.a. diskuterade byggandet av GC-vägen mellan Finspång och Kolstad. Gällande din skrivelse (mejl) så enades vi då om att Trafikverket i rollen som väghållare och därmed ansvarig för RV 51 blir den myndighet som besvarar skrivelsen.

Hoppas att vi under 2014 får se en GC-väg växa fram så att man på ett för alla säkert sätt kan resa mellan Norrköping och Finspång samt mellanliggande platser.

Med vänlig hälsning

Jan-Erik Heintze
Samhällsbyggnadschef”

De dryga två och en halv milen mellan städerna till trots, så finns det ett flertal personer som väljer att ta cykel mellan städerna. Det må vara av miljöhänsyn, ekonomiska skäl, för motionens skull eller andra skäl.

Tillsammans med en av de cykelpendlare som tar cykeln till arbetet i Finspång inbjuder härmed Velonavia allmänheten, press, lokalpolitiker i Finspång och Norrköping, landstingspolitiker och projektledare Lisa Herland och andra tjänstemän på Trafikverket till cykling mellan de två städerna.

Den senaste tiden har det varit ett omfattande vägarbete utmed vägsträckan från Svärtinge och Finspång. 2+1-vägen fick ny asfalt och snart även vajerräcke (?). Efter omasfalteringen av rv51 halverades vägrenen utanför den målade linjen. Förut var den inte bred men den gick att cykla på utan att behöva utföra ett konstant balansnummer. Nu är den halverad, i bästa fall, och på vissa ställen knappt 20 cm bred.

Efter ommålningen känns det än mer osäkert att cykla på rv5. Förut var det inte kul men nu är det nästan läskigt.

Vid tidigare kontakt med Lisa Herland, projektledare på Trafikverket ansvarig för arbetet på rv51, har hon berättat att den planerade cykelbanan ska göras under nästa år men vi tycker nog att saker kunde gjorts i annan ordning.

Cykelbana FÖRST och sedan ommålning. Ett års cykling på den smala vägrenen känns inte roligt att tänka på.

Regeringens cykelutredare Kent Johansson har pekat på vikten av utbyggd cykelinfrastruktur mellan våra städer. Vi vill genom detta initiativ och öppna inbjudan visa på den verklighet vi som pendlingscyklister tvingas leva i dagligen.

Välkomna!

Annonser

2 reaktioner på ”Kom och cykla mellan Finspång och Norrköping

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s