Ultimata Kolmården 2014

Den 17:e maj är det dags för den sjätte upplagan av Ultimata Kolmården – Sveriges tuffaste solomultisporttävling. En tävling som har sitt ursprung i ett antal favoritrundor, ett par creme de la creme av vad Kolmården har att erbjuda.

Det blir en tidig morgon. 06.00 går starten för löpning till kajakerna som lagts ut vid badplatsen i Graversfors. Sedan följer två mil paddling i smala Kolmårdssjöar, en paddling som också innehåller ett par lyft. Ett av lyften är ca 2 kilometer (!!) långt och den som har ork där kan tjäna tid.

 

Paddlingen tar ca 3-4 timmar och följs av MTB-cykling. Mycket av multisportcyklingen i Sverige är på grusväg men detta är något annat. Det börjar visserligen på väg men det går uppför, så mycket det går faktiskt. Redan efter två kilometer börjar stigningen från 10 möh till Kolmårdens högsta punkt på 171,2 möh. Efter det följer tre timmars stigcykling på både långsamma och snabba stigar. Avslutningen på en dryg halvtimme sker på grusväg

Sista etappen är en orienteringsbana. 16 kontroller där kontrollbeskrivningen för alla kontroller lyder ”höjden uppe på”, och det är inga små punkthöjder vi pratar om utan betydligt högre småberg. I och med att kontrollerna alltid är högst upp så är det relativt lättorienterat – är du inte högst upp är du inte framme! Banan är utmärkt med reflexstavar året om och alla är välkomna att träna på banan.

Mer info på tävlingssidan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s