Är bensinmacken en lämplig symbol?

Centerpartiet har länge haft stämpeln som ett parti som värnar landsbygden. ”Lantis” = centerpartist?! Näringsminister Annie Lööf (C) vill till och med att rädda landsbygden. Rädda landsbygden från ond bråd död i form av vadå, kanske ni undrar? Jo, mackdöden!

Den senaste tiden har vi kunnat läsa om hur regeringen vill, och nu har beslutat, att införa lättnader i reglerna för förnyelsebara bränslen på bensinstationer. Tidigare har mackar som sålt mindre än 1000 kubikmeter kunnat söka dispens och nu höjs gränsen till 1500 kubikmeter. Detta ska minska den administrativa bördan menar Miljödepartementet och därmed rädda landsbygden från mackdöden.

Är verkligen då bensinmacken det som nu plötsligt ska ”rädda landsbygden”? Är bensinpumpen en bra och lämlig symbol, är det genom att göra avkall på miljökrav som avfolkningsbygd räddas?

Dels kan Velonavia tycka att nedmonteringen av social service som vårdcentraler och skolor och förskolor borde ha varit varningstecken redan långt tidigare. Skulle inte även  lanthandlare och småbutiker fått liknande lättnader för att rädda dessa kvar på landsbygden? Och med tanke på den typiske bilisten ”otrohet” som kund, där man gärna åker lång väg för att fynda, vad säger att hen inte gör så även för diesel- och bensininköp?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s