Norrköping. På rätt (cykel)väg!

I veckan kom det två mycket glädjande nyheter. Två nyheter som båda visar att Norrköping faktiskt är på väg mot att bli en bättre stad. En bättre plats att leva på. Givetvis tar vi cykelvägen dit.

Till att börja med presenterar tekniska nämnden sitt arbete med att bland annat se över parkeringsnormen i staden. Peak car är ett faktum och förhoppningsvis kommer även vi här att se både ett minskat bilåkande och förändrat bilägande i framtiden. Därför vill kommunen till exempel se fler cykelparkeringar i framtiden. Den nya riktlinjerna ska vara klara i början av nästa år. Se även inslaget på 24NT

Dessutom presenterade Almroths sin satsning Norrköping by Bike. Det kommersiella flytt, lager-, speditions och logistikföretaget har fått upp ögonen för cykeln som ett konkurrenskraftigt transportmedel. För mig är det glädjande att ett företag som jag, sedan min tid som utställningstekniker med transportansvar på Arbetets museum, känner väl nu gör denna satsning.

Staden har under de senaste åren haft flera försök med cykelbud, inga som blivit vare sig långvariga eller framgångsrika. Tror att ett etablerat transportföretag kan dra nytta av sina tidigare kontakter men även knyta nya kunder till sig med en hållbar, ”grön” transportlösning. Det har tidigare beräknats att det finns en oerhörd potential i att flytta transport från motoriserad trafik till cykeln i Europa.

Lycka till Calle, Petra, Micke och Nisse och alla ni andra på Almroths! Jag hoppas få anledning att återkomma.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s