Är det här trafiksäkert ED Bygg?

I går morse

ED Bygg bygger tydligen drömmar. I alla fall om man ska tro deras hemsida. Dessutom så bygger de Åbys nya sporthall åt Norrköpings kommun. De har totalentreprenaden på 44 miljoner kronor.

Förutom själva sporthallen ska ny parkeringsplats byggas och en infart till den. Denna infart stensätts just nu. Ett arbete som påbörjades före påsk och som höll på under dagen igår tisdag.* Redan sedan före påsk och igår tvingades gående och cyklister längs gång- och cykelvägen utmed Nyköpingsvägen att gå ut i vägbanan för att passera arbetsområdet. Ingen skyltning hade gjorts för att uppmärksamma passerande bilister. Ingen avspärrning hade gjorts för att ge gående och cyklister en ”säker zon”. Jag har skickat nedanstående brev till projektledaren Johan Proos, VD:n Eddy Demir samt Norrköpings kommuns tekniska kontor och bygg- och miljökontor;

Inte lätt med barnvagn

”Hej Johan

Jag skriver till dig som boende och förälder i Åby. Jättekul att se hur den nya idrottshallen växer upp.  Vad som är mindre roligt att se är hur ni hanterar infarten till området.  Sedan före påsk har gående och cyklister tvingats ut i vägbanan pga stensättningsarbetet. Ut i en vägbana utan någon som helst antydan till vare sig skyltning eller avspärrning. Speciellt allvarligt är detta då gång- & cykelbanan är skolväg för många barn och ungdomar. 

Med vänliga hälsningar”

*Ingen förbättring nu på onsdagsmorgonen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s