Elgiganten och cyklar

Uppdaterat 31/5-14

Hej Magnus

Vill tacka för din feedback och har nu beställt ett cykelställ med 12 platser, denna kommer att placeras till höger om vår entre.

Rapparen Dogge Doggelito må le där hängandes över den vita cykeln och Gladys de Pilar må tacka högre makter* Men alla som väljer att använda sig av en cykel när de ska till Elgiganten slutar snart att le och vänder sig snarare till Hin håle.

Elgiganten har ju som bekant inga problem att använda cyklar som lockvara, men vill inte se cyklister som kunder! Hur ska hen annars se frånvaron av cykelställ vid Elgiganten Megastore i Norrköping? Det är ju inte direkt så att utrymmet saknas?

 

 

Nedanstående brev skickades i dag till Elgiganten;

”Elgiganten                                                                                       Norrköping 27 mars 2014
Norrköping Megastore
Koppargatan 19
602 23 NORRKÖPING

Avsaknad av cykelställ

Hej. Besökte i går butiken på Koppargatan i hopp om att köpa en mobiltelefon. Det är ju inte länge sedan Ni invigde butiken efter fastigheten byggts ut och fått ny och större parkeringsyta. Döm då av min förvåning när jag upptäcker att på den flera tusen kvadratmeter stora asfaltsöknen utanför inte finns ett enda cykelställ. Det hela är högst märkligt, speciellt då Elgiganten som butikskedja profilerar sig med hjälp av Dogge och ”cykel på köpet”-kampanjen. När jag frågade personal i butiken  varför det saknas cykelställ fick jag veta, dels att jag långt ifrån var den första som efterfrågade ett sådant och dels att svaret butikspersonal en fått av butikschefen varit ”mycket luddigt”.

Den enda slutsatsen jag kan dra är att Elgiganten inte vill ha mig, eller andra cyklande, som kunder. Detta trots att undersökningar visar att cykelburna konsumenter spenderar precis lika mycket, om inte mer än, som bilbundna diton.

Det kommer dröja innan Ni åter kommer att få se mig som kund.

Med vänlig hälsning

Magnus

http://velonavia.outsideonline.se

*Den enda anledningen att Dogge ler och Gladys tackar gudarna är väl den feta lönechecken??

Annonser

En reaktion på ”Elgiganten och cyklar

 1. Hej Magnus
  Tack för att du hör dig! Det är klart vi ska ha cykelställ utanför våra varuhus. Vissa varuhus har det redan men uppenbarligen inte alla och det är något vi tar till oss och ska se över. Norrköping är redan på gång!

  Cykla försiktigt och ha en fortsatt fin dag!

  Mvh
  Jessica Wallin, Kommunikationsansvarig Elgiganten

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s