Vägval. Cykelvägval. Cykelvägval vid kommunalvalet!

Så närmar vi oss då kommunalvalet den 14:e september. Under sommaren har Velonavia ställt frågor till representanter för de största partierna i Norrköping vid valet 2010. Nedan följer en liten sammanställning av svaren. Du hittar alla inlägg här! Alla partier utom SPI och Kommunistiska partiet valde att svara.

Höger eller vänster?

Till att börja med kan ser vi i svaren att alla partier tycker cykling och cykelfrågor är viktiga! Vissa är dock lite mer självkritiska och anser att mer kan göras. Samstämmighet över alla partigränser ser vi även vad gäller möjligheten att ta med cykeln på Östgötatrafikens pendeltåg. Så inför ny anskaffningen av tåg till 2015 så ser vi väl en för ändring Östgötatrafiken? I dagsläget är det enbart just länstrafikbolaget som är emot! (I dag publicerar NT en insändare från mig och Erik Sandblom i ämnet.)

Vi ser även hur representanter för både (M) och (MP) verkar för en reviderad parkeringsnorm där bilparkering ska till viss del ersättas av en cykelparkering. Mycket bra! Så i en snar framtid kan vi se hur nya moderna och hållbara krav ställs på nybyggnationer i staden. Allt för länge har bilistnormen fått råda.

Så nu är det upp till Er Norrköpingsbor att gå till valurnorna, men även till Er Norrköpingspolitiker att verka för att det Ni lovar även kommer att genomföras och att Norrköping på så sätt verkligen blir en levande stad för människor…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s