Nytt år. Nya tag.

Får man säga God Fortsättning, så här snart två veckor in på det nya året? I vilket fall så vill jag i alla fall önska gamla och nya Velonavialäsare en God Fortsättning. Det har varit lite pyspunka på Velonavia under en tid. Detta av flera skäl. Jag har velat fokusera jul- och nyårshelgen på familjen. Men också att energinivån inte räckt till annat…

För en månad sedan!

Därför är det glädjande att kunna rapportera om lite energipåfyllning. Kanske kan det blåsa lite ny luft i bloggen, lite ny kraft. Hur som helst, jag har sagt det förut, men min uppfattning är att det lönar sig att rapportera problem med cykelinfrastrukturen. I alla fall här i Norrköping. För dryga månaden sedan skrev Velonavia om cykelbanan längs Malmgatan.

Så här såg det ut då; gamla järnvägsspår sticker upp ur asfalten. En rälsbit sticker till och med upp i riktning längs cykelbanan. Olycksrisken var uppenbar. Så jag skrev till Tekniska kontoret och gjorde även en rapport på cykelrapporten.se. Mycket glädjande var det därför att idag kunna se att kommunen, om än kanske tillfälligt, har lagt ny asfalt mellan järnvägsspåren.

I dag!

Det är långt ifrån en perfekt lösning. Man kan i bästa fall, som så ofta annars, kalla det en ”plåsterlösning”, men det är ett steg, ett babysteg, i rätt riktning.

Så Velonavia rullar vidare. In i det nya året. Riktningen, om än lite krokig, är mot en lyckligare, cykligare tillvaro. Ni är fortsatt inbjudna att följa den resan.

God Fortsättning!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s