Kooptjänst – socialt arbete på transportcykeln

Foto: Kooptjänst

Under arbetet med Cykeldagen har ett intressant projekt, som tidigare flugit under Velonavias radar, kommit till min kännedom; Kooptjänst. Det är en ekonomisk förening i åtta kommuner i Östergötland och Sörmland. Det bedrivs bla chokladfabrik, second-hand butiker och hunddagis. Så här beskriver sig Kooptjänst; ”… är ett socialt företag och arbetskooperativ. Vi säljer varor och tjänster, precis som vilket annat företag som helst. Däremot skiljer vi oss åt på andra sätt! För oss är inte ekonomisk vinst det främsta målet. Vi arbetar för att skapa jobb för människor som av olika anledningar står utanför den traditionella arbetsmarknaden. Den vinst vi gör betalas inte ut till några ägare, utan återinvesteras alltid tillbaka in i verksamheten för att utveckla våra medarbetare, köpa utrustning och viktigast av allt – skapa fler jobb!”  

Foto: Kooptjänst

Att man i Norrköping och Linköping gör det bland annat genom att erbjuda klimatsmarta cykeltransporter gör det hela än mer intressant. Under Cykeldagen kommer Kooptjänst visa upp sina ”fordon” utanför museet. Ser fram emot att tala med dem då…

Ladda ner Kooptjänsts cykeltransportinfo (.pdf)

Sedan förra året har även transportföretaget Almroths ett antal Bullit:ar i sin ägo.

Annonser

2 reaktioner på ”Kooptjänst – socialt arbete på transportcykeln

  1. Hej, hur kan vi komma i kontakt med varandra, vill gärna utveckla kommunikationen i Norrköping kring cykeltransporter.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s