Norrköpingspremiär för Bikes vs Cars

Idag lördag kl 15:30 visar Cnema Fredrik Gerrtens dokumentär Bikes vs Cars. En dokumentär som på en vecka har fått väldigt mycket uppmärksamhet i media, visats i riksdagen och vunnit uppskattning vid dokumentärfilmsfestivalen Tempo.

Nu är det Norrköpings tur(text från CNema)

”BIKES VS CARS (SV. TXT)

Klimatförändringar och ändlösa trafikstockningar skapar mer frustration än någonsin. Istället för att gnälla, tar folk i städer runtom i världen till cykeln som en gör-det-själv-lösning. Men dålig stadsplanering och ilskna bilförare skördar varje dag liv bland cyklisterna. Nu kräver cyklisterna säkra cykelbanor. Det är en ojämn kamp. Aktivister och politiker som arbetar för förändring står emot mångmiljardindustrier – bil-, olje- och byggindustrin – som gör allt för att hålla samhället bilberoende. Vi vet att världen behöver radikala förändringar för att rädda klimatet och miljön, men bilindustrin säljer fler bilar än någonsin. Idag finns det en miljard bilar i världen. Inom fem år kommer den siffran att ha fördubblats.

Visningen presenteras av Käti Lingenäs Güthlein, trafikplanerare på Norrköpings kommun. Hon berättar hur de arbetar med att göra det enklare att cykla i kommun.

Filmen visas som en del i Norrköpings cykelhelg 14-15 mars. Se filmen på lördag och ta del av flera cykelrelaterade aktiviteter på Arbetets museum söndag 15 mars. ”

Boka din biljett här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s