Trafikverkets ansvariga skyltar med sin dumhet och vägrar svara

Så nu har vi det, om inte svart på vitt, så i alla fall vitt på blått, det som vi misstänkte, Trafikverket, eller BilTrafikverket som det egentligen borde kallas, bryr sig inte för fem öre.

Cykel- och gångbana längs rv51, mellan Finspång och Svärtinge har varit en följetong här på Velonavia. Först så omasfalterades den och målades om, med följd att vägrenen halverades. När vi kontaktade BilTrafikverket dröjde det länge innan vi fick något som helst svar, vilket verkar vara det normala förhållningssättet. Sedan meddelades att det skulle sättas upp vajerräcken och byggas cykelbana, arbetets skulle vara klart vid årskiftet -14/15. Sedan kom beskedet att den inte skulle öppnas, av säkerhetsskäl!!!, förrän den var helt färdigställd, de delar som är helt klara går tydligen inte att nyttja? Vi fick sedan veta att den dessutom inte skulle snöröjas, oklart då om det gällde under arbetsperioden innevarande vinter, eller alla kommande vintrar. Det svaret verkar vi ha fått nu; ”vinterunderhålls ej”.

Så för att sammanfatta; det byggs efter mycket om och men en g/c-bana utmed ytterligare en riksväg med vajerräcke, en g/c-bana som blir försenad, som inte går att använda av säkerhetsskäl förrän hela är klar (antar att det betyder att vi ska cykla på riksvägen tillsammans med den tunga trafiken av samma säkerhetsskäl?) och sedan så ska den inte underhållas en fem månader om året.

Borde egentligen inte bli förvånad. Välkommen till Motorkungariket Sverige!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s