UrbanBikeWear.com har öppnat butik

Pressmeddelande

Webbutiken urbanbikewear.com har öppnat en fysisk butik, Urban Bike Wear & The Mechanics, på Tjärhovsgatan 14 vid Björns trädgård på Södermalm i Stockholm. ”Min sambo blev lite trött på att folk stod i kalsonger och provade cykeljeans i vårt vardagsrum…” säger grundaren Johan Carlsson som drog i gång nätbutiken för 2,5 år sedan.

I och med den fysiska butiken så har utbudet vuxit från cykelbudsväskor, SPD sneakers och snygga cykelkläder till att även innefatta cyklar och en fullserviceverkstad, där det byggs och servas cyklar. Bak i butiken har även en syateljé öppnat i samarbete med Stockholmsbaserade märket Piegata vilket är riktigt kul.

I dagsläget jobbar vi enbart med kvalitetsmärken som Chrome, Cinelli, Swrve, Bagaboo, Dosnoventa, WaltzCaps och Piegata då vi vill kunna erbjuda alternativa produkter i en bransch som ofta tenderar att bli rätt likformig. Vår ambition är att bara sälja saker som vi själva verkligen gillar, även om det kan bli väl nischat ibland.

Vi har hela tiden eftersträvat att få till en prisbild som matchar den europeiska, något som vi lyckats med i stora delar. Beviset för det är att en stor del av våra kunder kommer från utomlandet. Vi skickar bl a paket till Frankrike, Italien, Israel, Ryssland, USA, Canada, England för att nämna några länder. Särskilt kul är det när turister aktivt söker upp vår butik när de är på besök i Stockholm.

Urban Bike Wear & The Mechanics är även producenter för den svenska delen av den internationella filmfestivalen Bicycle Film Festival. Förra året var festivalen på Arkitektur- och Designcentrum och året innan dess så var den på Debaser Medis. Förutom arrangemanget av själva filmfestivalen med påföljande efterfest, hyrde Urban Bike Wear hela Medborgarplatsen, Björnsträdgård och Åsögymnasiets skolgård för att samtidigt arrangera Stockholm Cykelfest med hjälp av ett fantastiskt gäng på 30 volontärer. Helt sjukt kul med Cykelpolo SM, BMX tävlingar m.m. Stockholm Cykelfest och Bicycle Film Festival Sthlm var uppskattat av de ca 7 000 människorna som kom under arrangemanget.

Vår målsättning är att visa på glädjen med cykeln och även lyfta fram den kreativa kraft som finns inom cykelcommunityn. Cykeln för oss är vad bilen var under efterkrigstiden – den ultimata frihetssymbolen!

https://instagram.com/urbanbikewear/

https://www.facebook.com/UrbanBikeWear

http://www.urbanbikewear.com

http://www.bicyclefilmfestival.com

Kom gärna och hälsa på.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s