Recension: Cafflano Klassic All-in-one coffeemaker

Spoiler! Om du tycker frystorkat kaffe ”is the shit” så kan du surfa vidare på en gång.

Att dricka brygden av de rostade bären från kaffebusken tvåtusen år gammal sed med ursprung på Afrikas horn. Via arabiska halvön och Turkiet kom den till oss under sextonhundratalet och kaffedrickande är nu fast cementerat i vår kultur. Svenskar och finnar är faktiskt de som dricker mest kaffe i hela världen och det är inte så konstigt. En riktigt god kopp kaffe är en av livets enkla små nöjen, och det finns enligt mig inte någon bättre plats att avnjuta den än utomhus; i skogen på favoritstigen, på en klippa vid havet, på fjället. Du bestämmer platsen!

Cafflano – All in One Coffee Maker

$99USD

Testet: Cafflano Klassic är en prisbelönt ny produkt(1). Kaffekvarn, droppfilter och kanna samt kopp, allt i ett! Hur smart är det inte egentligen? Du placerar ca 15 – 20 gram av dina favoritbönor i kvarnen och maler dem. Skruva av kvarnen. Fyll upp överdelen av Cafflano:n med varmt vatten. Slå lite av vattnet över kaffet och låt det dra i 45 sekunder innan du häller över återstoden av vattnet. Låt det rinna ner och du har drygt 2½ nybryggt kaffe från nymalda bönor!

Fördelar: Allt-i-ett lösningen. Inte längre är du bunden till förmalt kaffe, eller (tvi vale) frystorkat dito. Brygger ditt kaffe på dina villkor.

Nackdelar: Den brygger enbart 270 ml åt gången och du kommer göra kompisarna och omgivningen avundsjuka och sugna på bättre kaffe än deras jolmiga termosjava eller snabbkaffe. Det tar en liten stund, kanske inte för de snabba, svettiga turerna när tid och vikt är en faktor.

Domen: Det finns enklare lösningar. Det finns lättare lösningar. Det finns snabbare lösningar. Men finns det en mer komplett lösning? Efter att ha justerat malningsgraden efter kaffebönan och önskad styrka på kaffet levererar Cafflano Klassic, gång på gång, goda koppar av din favoritbrygd. Kaffefiltret och koppen är lättdiskade och konstruktionen känns ”bomb-proof”. Jag kommer att fortsätta att använda min Klassic på cykelcampingsturer, vandringar, resor, jag var och när jag själv vill kunna brygga mig en kopp god kaffe.

Betyg: Cafflano Klassic – All in One Coffeemaker får 5 av 5 möjliga koppar

Webshop och återförsäljarinformation – Cafflano Klassic

1. Best Domestic Coffee Equipment vid World of Coffee Göteborg juni 2015
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s