22:a september – Bilfria dagen. Men inte i Norrköping!!

Vad är det för skillnad på Norrköping och städer som Stockholm, Linköping och Jönköping? Eller för den delen Tierp, Lycksele och Varberg?

Jo de städerna, till skillnad från Norrköping, deltager i Europeiska Trafikantveckan och ”Car Free Day”

Norrköpings ambitioner kvävda av avgaser?

Så har då den Europeiska Trafikantveckan rullat i mål. Städer runt om i Europa och övriga världen har uppmärksammat och arbetat för ett mer hållbart resande. I Östergötland deltog Boxholm, Kinda, Linköping, Mjölby, Motala och Söderköpings kommun deltagit. Men så inte Norrköping.

Det är kanske inte så konstigt, då arrangemanget de senaste åren uppvisat en allt lägre ambitionsnivå, att det nu drunknat i avgaser från trafiken. Att våra städer står inför en stor utmaning vad gäller omställning till ett mer hållbart resande är ingen nyhet. Av privat- och samhällsekonomiska och miljömässiga skäl likväl som ur en hälsosynpunkt kan inte en slentrianmässig privatbilism fortgå.

Varför väljer då Norrköpings kommun då att avstå från deltagande i Trafikantveckan? Varför var det inte ”Bilfri dag” den 22:a september här som på så många andra platser? Kanske kan någon av kommunens politiker svara? Eller är de likt vi andra kvävda av trafikens avgaser och inkörda i hjulspår svåra att lämna?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s