Film: Fietstelweek 2015

Under Fietstelweek 2015*, spelade över 50.000 cyklister in sina resor med hjälp av en app på sin mobiltelefon. Tillsammans cyklade de mer än 1,2 miljoner kilometer.
I denna visualisering, ser vi cykelturer som cyklats en vanlig september måndagmorgon i Nederländerna. Röda blips visas där cyklister blir förseniade vid en korsning. Några morgonpigga har lämnat sina hem före 06:00. Mellan sju och klockan åtta, ökar cykeltrafiken stadigt. Rush hour varar till 09:00, även om det i städerna finns det gott om cykeltrafik hela dagen lång. De mest trafikerade cykelvägar ser tiotusentals cyklister varje dag.

De uppgifter som samlats in under Fietstelweek hjälper beslutsfattare att investera i bättre infrastruktur. Kollektivtrafiken kan använda uppgifterna för att anpassa sina buss-, tåg- och tunnelbanescheman. Eftersom det troligen finns användningsområden som arrangörerna av Fietstelweek kan inte ens föreställa sig, kommer datan att släppas till allmänheten.
Fietstelweek kommer att hållas varje år i Nederländerna.

Denna visualisering presenteras för den holländska delegationen till COP21, den 21:a klimatkonferensen, som i år kommer att hållas i Paris.

I helgen kommer dessutom BikeDataProject att ha samlat in 3 000 000 cyklade kilometer. Det fattas ca 50 000 km, det borde vi väl fixa i helgen?

*Fietstelweek, kan direkt översättas som Fiets(cykel)tel(räkne)week(veckan)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s