En cykelfrämjande dag

Gårdagen gick i Cykelfrämjandets tecken. Norrköpings Tidningar publicerade den intervju de gjorde veckan innan med mig om nystarten med lokalkretsen i Norrköping och Östergötland. Som alltid(?) fylls kommentatorsfälten av elaka kommentarer när det handlar cykling, cyklister och liknande och så även i detta fall då det känns som om vissa ser en cykelkurs som ett hot mot ”svenskhet” och pensionärers matlådor. Dock är det glädjande att läsa ord som ”Bra jobbat Cykelfrämjandet!” och ”Riktigt bra initiativ! Härligt med initiativ som bidrar till en bättre stadsmiljö där våra barn kan växa upp utan gasmask.”

Sedan träffade vi ordföranden för CF-Nkpg, Martin och jag Stadsbyggnadskontoret och pratade om de nya riktlinjer kring parkering som nu tas fram. Den gamla parkeringsnormen från tidigt 80-tal ska slopas till förmån för en modernare och mer hållbar norm som även gör byggande i staden enklare och billigare. Efter den stora rivningsvågen i Norrköping på 60-talet lämnade många tidigare bebyggda kvarter till mer informella parkeringsplatser. Med den gamla p-normen innebar det många gånger att vid exploatering av ett obebyggt(läs p-plats) kvarter först måste byggas underjordiska garage till en kostnad av 300 000 – 750 000 kr per p-plats(exkl markanskaffning). Nu avser Norrköping att anta nya riktlinjer som ersätter delar av bilparkeringsplatserna med cykelparkeringsplatser. Samrådstiden går ut i månadslutet nu och vi i CF-Nkpg kommer skriva ett yttrande.

Sen var det möte kring ett kommande cykelevent i staden innan kvällen avslutades med styrelsemöte för lokalkretsen och en lång cykeltur på moddiga gator hem till Åby.

 

 

Annonser

2 reaktioner på ”En cykelfrämjande dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s