Planering pågår

Redan för ett par år sedan kläcktes idén att cykla till Spanien och nu till försommaren är det tänkt att det ska bli av. 3000 km, 24000 höjdmeter och 8 länder.

SverigeSpanien
Norrköping – Torrevieja

Som planen är idag så startar jag i mitten av maj. Planen är att ta färjan Varberg – Grenå och att sedan följa rutten ovan. Givetvis kan saker komma att ändra sig längs turen men i dagsläget är jag nöjd med rutten. Jag planerar att kombinera tält (och ev vindskydd i Sverige o Danmark) med eventuella b’n’b´s och vandrarhem när behovet av ”lyx” som en dusch blir för stort. Jag kommer att hålla packningen lätt och köra med min Salsa Fargo i ”bikepacking”-mode med däck som tillåter lite grusväg och liknande.

cof
Hoppas på varmare väder än så här

Jag kommer till största delen att hålla mig borta från storstäderna då det av erfarenhet dels tar mycket längre tid än att cykla samma sträcka på landsbygden. Sedan är det lugnet som jag eftersträvar, inte nödvändigtvis traditionella turistmål.


Har börjat se över cykeln. Nu när isen smälter så åker vinterns dubbdäck av och jag satsar på Maxxis Ikon 29×2.2. Ett i mina ögon bra alternativ som rullar hyggligt lätt på asfalt och hårt underlag men inte skyr lite lek och stök. Jag kommer att köra tublöst. Har gjort så flera år sommartid på min gamla Salsa utan några som helst problem.

Nya sulor.

Jag tänker att detta inlägg kommer fungera som ett arbetsdokument och jag kommer allt eftersom att uppdatera med mer information, länkar och annat

Shelters Naturstyrelsen Dk

Bivakzone Belgien

Eurovelo

Bicycle routes and tours for multi-day bicycle touring in Europe

Mom goes camping

https://www.warmshowers.org/

HostelWorld

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s