Ute med sonen

Father and son bikepacking from Velonavia on Vimeo.

Sonen och jag fortsätter att tillbringa en natt i veckan ute i naturen denna sommar. Denna gång var det till Råsjön turen gick.

Annonser

#Brexit

Här kommer mina fem öre, eller med morgonens nyheter i färskt minne, fem pence angående #brexit.

Vi vill få vara brittiska igen, vill åter till den tid då det var Storbrittanien först, låter det. När var det undrar jag? När drottningen styrde enväldigt? När imperiet blomstrade tack vare förslavade koloniernas hårda arbete och förtryck?

Samma toner sjungs på andra platser; i Sverige, Frankrike och Ryssland. Är det tillbaka till Karl XII’s, Napoleons och Alexander den stores tid, det strävas från Åkesson, Le Pen och Putin? Tillbaka till en tid som ingen sund människa borde sträva, då vare sig medmänsklighet eller demokrati rådde. Vart den koleriske latinofoben Trump önskar, när han åter ska göra Amerika stort igen, kan nog ingen ana? Till tiden före det amerikanska inbördeskriget, när afroamerikaner dog på bomullsplantagen och kvinnorna höll tyst i köken?

Alla vill de tillbaka till en tid som inte längre finns. En tid då de gömde sig bakom imaginära olikheter, krigsherrars och despoters landsgränser uppritade på kartor långt från verkligheten, långt ifrån det faktum att likheter är fler än olikheter och den värld vi nu lever i.

Jag skrev tidigare att ingen man, ingen nation, är en ö. Inte ens om det är omflutet av vatten eller avgränsad av en av mexikaner betald mur.

God save the Queen, God bless Amerika, Allahu akbar eller varför inte som Strindberg skrev; Det är synd om människorna…

Prylar: Camile – Ny kamera & GPS

Nu är det inte min sak att ha åsikter om PLU, datalagstiftning eller kameraövervakning i stort. Min åsikt är däremot att denna nya lilla cykelkamera och cykeldator är riktigt snygg och prisvärd, 90$ i dagsläget på Indiegogo.

  • 3 timmar batteri vid filmning
  • cykeldatorfunktioner med GPS
  • 140 graders lins

Läs mer på https://www.indiegogo.com/projects/camile-camera-gps-for-cycling–3#/

Ford, vad försöker Ni säga?

Har Ni sett reklamfilmen för den nya Fåårrden? Jag vet inte riktigt vad Ford och reklammakarna har tänkt med reklamfilmen. Vad vill de säga? Jag vet bara att jag likt hunden hellre springer utanför än åker bil;

Men vi ska inte vara så hårda mot dem. Likt många andra biltillverkare och PR-firmor har de en lite konstig bild av världen. Se bara på hur de uppfattar städer som Rom, London och Paris – tomma, öde och utan trafik;

Detta trots att verkligheten är långt ifrån denna och att Rom, London och Paris alla diskuterar och/eller har genomfört bilfria dagar för att minska på föroreningar och avgaser. Plötsligt blir bilden av gator mer likt den bilindustrin porträtterar, om än på helt andra premisser.

P.S Volvo ska visst släppa ny reklamfilm, se den här i stället:

Snow, sauna & solitide

Lite kallt det ska erkännas, men efter att ha värmt mig en stund vid 2-tiden så sov jag sedan till halv sex. Årets första microäventyr, nära äventyr eller s24o är avklarad, dessutom fick jag bocka av den första av de sextio platser jag lovat mig besöka under 2016; nr 11 Glotterskogen.*

* i filmen syns informations/välkomstskylt, en bild på något som är specifikt för platsen – bastun och den fina skogen samt en bild från matstoppet – ärtsoppa

Hålla låda? Paper spokes!

Det inte bara ultrakonservatism och gulasch som kommer från Ungern. Så gör även de snygga trälådorna från Paper spokes. Funktionella och användbara fraktlådor för din cykel som med de smarta elastiska banden håller det mesta du till vardags kan behöva få med dig!

Designteamet bakom Paper spokes trälådor saknade en snygg och funktionell cykellåda och tog saken i egna händer. Lanseras snart på Indiegogo!